latinica  ћирилица
18/01/2021 |  08:07 | Аутор: СРНА

Коловози претежно мокри и клизави

У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија по претежно мокрим и клизавим коловозима, а ниска температура погодује стварању поледице.
Снијег - Фото: СРНА
СнијегФото: СРНА

У вишим предјелима и преко планинских превоја има снијега и леда на коловозу, а због ниске температуре поледице може бити и преко мостова и надвожњака, те на прилазу тунелима, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

Возачима се савјетује да прилагоде брзину и начин вожње условима на путу, одржавају размак између возила и не крећу на пут без зимске опреме.

Саобраћај је обустављен на регионалном путу Мраковица-Подградци-Градишка.

На дијелу регионалног пута Угљевик –Главичице у рејону Старог Угљевика због активирања клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком, па се препоручује кретање алтернативним правцима.

Изградња кружне раскрснице врши се у Лакташима на магистралном путу ка Клашницама, због чега се саобраћај путничких возила и аутобуса преусмјерава обилазницом.

Због малог капацитета обилазнице кроз центар Лакташа, на снази је забрана теретног саобраћаја, осим за возила доставе и она чије одредиште је прије зоне радова, а сав теретни саобраћај се преусмјерава на ауто-пут.

Због извођења радова у тунелу "Брчигово" на дионици магистралног пута Саставци-Устипрача, измијењен је режим саобраћаја и привремено постављена саобраћајна сигнализација.

На дионици међуентитетска линија Станић Ријека-Добој-међуентитетска линија Каруше, као и на међуентитетској линији Хргови-Доњи Блажевац-Лончари- међуентитетска линија Лепница и међуентитетска линија Бањ Брдо-гранични прелаз Рача кретаће се превоз вангабаритног терета, па се возачи треба да возе опрезније и да поштују упутства.

Због изградње мини хидроелектране измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош-Ободник.

Због санације клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, радним данима од 7.00 до 17.00 часова долази до повремене обуставе саобраћаја од максимално пет минута.

На регионалном путу Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина у току је реконструкција пута и другог моста, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком, наизмјенично. Због оштећења надвожњака код "НИС петрол" пумпе у Трну, саобраћај се преко самог надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град саобраћај се одвија једном траком.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице 2- Шарговац у мјесту Трн.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима нема дужих чекања при преласку границе.

Држављани БиХ за улазак у Србију не морају имати пи-си-ар тест, као ни за улазак у Црну Гору.

Босна и Херцеговина отворила је границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а одлука се односи само на грађане те три државе. Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан пи-си-ар тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.