latinica  ћирилица
18/01/2021 |  11:56 | Аутор: СРНА

Бањалука: Ухапшена два лица из Пореча

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука ухапсили су лица чији су иницијали Ф.К. и М.Ч. из Пореча, Хрватска, због тога што је за лицем М.Ч. била расписана међународна Интерполова потјерница због почињеног кривичног дјела тешка крађа.
Хапшење - илустрација (Фото: iStock) -
Хапшење - илустрација (Фото: iStock)

Након завршене криминалистичке обраде ова лица ће бити предата Теренском центру за странце – Бањалука, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Ова лица су ухапшена јуче приликом обављања редовних послова и задатака када је полиција извршила контролу путничког аутомобила марке БМW којим је управљало лице Ф.К. из Пореча, а као сувозач у возилу налазио се М.Ч.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука јуче су приликом обављања редовних послова и задатака извршили су контролу путничког аутомобила марке фолксваген голф којим је управљало лице чији су иницијали К.М. из Бањалуке.

Приликом контроле у возилу је пронађен гасни пиштољ без документације, са спремником за муницију.

Од лица К.М. одузет је гасни пиштољ, а слиједи подношење захтјева за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја из области Закона о оружју и муницији.

На подручју Полицијске управе Бањалука јуче су евидентирана три кривична дјела, пет нарушавања јавног реда и мира и седам саобраћајних незгода, од којих једна саобраћајна незгода са посљедицама по лица.

Полицијски службеници Полицијске станице Поткозарје су 15 јануара, предузимањем оперативних мјера и радњи идентификовали су и ухапсили лице чији су иницијали Р.К. из Бањалуке због основа сумње да је починило кривично дјело крађа.

Р.К. се сумњичи да је 29.септембра 2020. године отуђио четири точка са пнеуматицима, власништво оштећеног лица.

Код овог лица пронађена су и одузета четири точка са пнеуматицима и враћена оштећеном лицу и о свему је обавијештен дежурни тужилац.