latinica  ћирилица
18/01/2021 |  15:40 ⇒ 15:44 | Аутор: Агенције

Јовић подијелио Шпанију: Медији бране Зидана, навијачи Србина!

Медији су одлучили да стану на страну тренера Зинедина Зидана у случају "Јовић" и колико год да навијачи сматрали да је Јовић заслужио већу минутажу, седма сила је неуморна.

Колумниста шпанске "Марке" почео је свој текст питањем:

- Да ли заиста мислите да би Реал Мадрид пустио Јовића да иде, а толико им фале голови - написано је у колумни.

Голови Луке Јовића у дресу Франкфурта су биле вијест дана.

Србин је новом-старом клубу за пола сата на терену у Бундеслиги постигао исти број голова као за претходних годину и по дана у Реал Мадриду.

Податак који чуди навијаче Реала, ако се узме у обзир да је Лука Јовић плаћен 60 милиона евра! А сви се питају зашто Јовићу није пружена боља шанса, односно већа минутажа!

Критикују многи Зинедина Зидана што је Јовићу дао простор од тек 1.014 минута, на 32 утакмице, поручивши да је партија против Шалкеа доказ да је погријешио, међутим има и оних који су стали у одбрану тренера Реал Мадрида.

Марка пише:

- Јовић је дао исти број голова за Франкфурт за 28 минута као за годину и по дана у Реал Мадриду, а сви причају само о једној ствари: Ко је тренер који Јовићу није дао шансу у Мадриду? Они који га клевећу само у њему виде кривца, а не у Луки Јовићу. Видите, да је Зидан видио ефикасност код Јовића, увјеравам вас да би играо више минута. И тако би мали можда дао који гол више - написао је шпански колумниста и додао:

- То што се Јовић уписао на листу стрелаца у Бундеслиги је одлична вијест за Реал пошто с њима има дугогодишњи уговор - подсјећа аутор и критикује Ајнтрахт због порука на друштвеним мрежама.

- Јовић никога још није убиједио. Да ли заиста мислите да би Реал Мадрид пустио Јовића да иде, а толико им фале голови? Такође, надам се да ово није фатаморгана. Било би лоше за све три стране. Два гола, од којих један сјајан, само су посљедица низа фактора због којих ни за милиметар нисам промијенио мишљење о играчу и његовом учинку код Зидана, остаје му још шест мјесеци да се доказује - закључио је колумниста Моратаља.