latinica  ћирилица
18/01/2021 |  15:56 ⇒ 17:24 | Аутор: СРНА

Драгичевић: Спремно дочекујемо наставак тениске сезоне

Тениски савез Републике Српске спремно дочекује наставак тениске сезоне, захваљујући подршци институција Српске и компаније "Ас тенис енд мор", са којом је данас потписан уговор о сарадњи, рекао је генерални секретар Савеза Драган Драгичевић.
Драган Драгичевић и Велимир Бјељанић - Фото: СРНА
Драган Драгичевић и Велимир БјељанићФото: СРНА

Уговором, који је Драгичевић потписао са представником компаније "Ас тенис енд мор" Велимиром Бјељанићем, за сва такмичења из календара Тениског савеза Српске и БиХм која организују клубови из Српске, обезбијеђене су вриједне награде и поклон-пакети са тенском и спортском опремом.

Драгичевић је истакао да није ријеч о комерцијалном уговору, већ искључиво о подршци компаније с циљем развоја тениса у Републици Српској.

- Новост ове године је да организујемо првенства Републике Српске у свим категоријама, а изградњом Националног тениског центра добили смо вјетар у леђа и одлучили да организујемо све што можемо у овој години - рекао је Драгичевић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је најавио да ће у јануару и фебруару бити одржана три првенства Републике Српске из календара Тениског савеза БиХ до 12 година и 14 година, као и сениорско у организацији тениских клубова "Елит" и "Бањалука".

- Захваљујући сарадњи са новим спонзором обезбиједићемо сав наградни фонд, што је веома значајно, јер клубови због ограничених материјалних средстава имају проблеме у организацији, тако да ће ово бити заиста велика подршка - рекао је Драгичевић.

Задовољан потписаним уговором, Бјељанић је рекао да ће компанија "Ас тенис енд мор" у сарадњи са Тениским савезом подржати сва такмичења на територији Републике Српске, као и свих развојних кампова.

Он је додао и да ће у националним камповима сви учесници добијати опрему, коју ће и користити и тестирати, јер "Полифајбер", фирма чији су партнер, има широк асортиман тениских и спортских реквизита у својој палети.

Тениски савез ће у наредном периоду у оквиру програма Националног тениског центра организовати рад за најперспективније играче из Републике Српске у млађим узрасним категоријама.

Са њима ће, у оквиру кампова савеза радити квалитетни тренери по програму Националног Тениског центра. Тренинзи у камповима у оквиру националног тениског центра за играчице и играче биће потпуно бесплатни.