latinica  ћирилица
18/01/2021 |  15:59 ⇒ 16:00 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Очекујем да ће коначно почети да побјеђује разум

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изразио је очекивање да ће коначно у БиХ почети да побјеђује разум и компромис и да ће БиХ и цјелокупно њено становништво имати исти третман према истим догађајима из прошлости.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

Коментаришући снимке из Бужима поводом прославе акције такозване Армије БиХ 1995. године на којима су се могле видјети ратне заставе и чути повици "Алаху егбер!", док је са друге Србин у Оџаку кажњен са 200 КМ због ношења заставе Србије на Бадњи дан, Чубриловић је изразио жаљење да људи на једној страни буду кажњени за много мање ствари, а на другој страни "можете да урадите било шта и да то остане непримијећено".

- Ово није ништа неуобичајено и даље имамо исти однос у БиХ. Проблем може бити само ако неко у Републици Српској нешто уради, док на другој страни то мало ко и указује и види да је проблем - рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци, напомињући да није гледао те снимке.

На снимцима обиљежавања акције "Муња 93" у Бужиму и одавања почасти погинулима, између осталог, виде се ратне униформе, ратна застава БиХ и чују повици "Алаху егбер!".