latinica  ћирилица
18/01/2021 |  16:39 ⇒ 17:14 | Аутор: srpskainfo.com

Поповић: Ко је у сукобу интереса - не одлучују ни директор ни градоначелник

Сукоб интереса утврђује Републичка комисија за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске, а не градоначелник нити директор "Водовода", поручио је директор овог предузећа Зоран Поповић.

Онсе огласио након што је градоначелник Драшко Станивуковић објавио на друштвеним мрежама да очекује Поповићеву оставку.

У образложењу градоначелникове објаве је наведено да се Поповић налази у сукобу интереса јер не може истовремно бити директор овог комуналног предузећа и одборник у Скупштини града.

- Вјеровао сам да ћемо прије Вашег јавног обраћања имати прилику да разговарамо о резултатима пословања Водовода за период од када сам ја на мјесту дирекотра овог предузећа и времену које је пред нама, јер сам изабран конкурсом на мандатни период од четири године, до фебруара 2022. године. Свако ко се бира на мандатни период мора бити свјестан да једног дана одлази са одређене позиције, али да би то требало бити резултат рада и у оквирима процедура, како то закон налаже. Тај закон смо дужни поштовати и ја као директор Водовода и Ви као градоначелник – казао је Поповић.

Нагласио је да Водовод спада у ред најуспјешнијих предузећа, како у Бањалуци, тако и на нивоу Републике Српске и БиХ.

- С правом можемо рећи да смо ми регионални водовод који снабдијева водом за пиће општине Челинац, Лакташе, дио Кнежева и Мркоњић Град, те дио Рибника а ускоро и дијелове општине Приједор. Успјешно газдујемо са скоро 2.000 километара водоводне мреже и једини смо водовод у региону који газдује скоро свим сеоским водоводима на подручју града. У условима пандемије, када је велики број привредних субјеката био затворен и није користио наше улуге, и поред пада прихода успјели смо позитивно пословати са добити од 200.000 КМ, што је видљиво у извјештају који сте тражили и добили – прецизирао је Поповић.