latinica  ћирилица
18/01/2021 |  19:42 ⇒ 19:43 | Аутор: СРНА

Човић се састао с Пленковићем у Загребу

Предсједник ХДЗ-а и ХНС-а БиХ Драган Човић пренио је хрватском премијеру Андреју Пленковићу да је дошло до дубоког компромитовања локалних избора у Мостару упркос вишеструким правовременим упозорењима.
Човић-Пленковић - Фото: www.predsjednistvobih.ba
Човић-ПленковићФото: www.predsjednistvobih.ba

Човић је на састанку у Загребу пренио Пленковићу да је ХДЗ БиХ остварио снажан резултат и потврдио снажну подршку бирачког тијела, али је исказао је незадовољство нарушавањем интегритета ових избора.

Он је информисао Пленковића о правним корацима и политичкој комуникацији који су у том смислу предузети, што је хрватски премијер и предсједник ХДЗ-а поздравио.

Пленковић је исказао забринутост догађајима везанима за локалне изборе у Мостару, те истакао да ниједан изборни процес, посебно не онај на који се чекало 12 година, не смије изгубити свој интегритет.

- Пленковић исказао је апсолутну подршку очувању права Хрвата у БиХ те навео да ће власти Хрватске под његовим водством наставити на унапређењу сарадње с легитимним хрватским званичницима како би се додатно ојачала европска перспектива БиХ и како се права и статус хрватскога народа више не би доводили у питање - саопштено је из ХДЗ-а БиХ.

Осим о локалним изборима у Мостару, током састанка разговарано је о подстицајима развоју БиХ, њеном европском путу, заштити Хрвата у БиХ, саопштено је из ХДЗ-а БиХ.