latinica  ћирилица
19/01/2021 |  10:12 | Аутор: СРНА

Вучић: Београд ће имати адекватан одговор на великоалбанске идеје

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је да је "велика Албанија" пријетња за Србију, регион, Европу и свијет, али да ће Београд имати адекватан одговор на пријетње из Приштине да ће самопроглашено Косово ићи на референдум за уједињене са Албанијом.
Александар Вучић (@sns_srbija) - Фото: Тwitter
Александар Вучић (@sns_srbija)Фото: Тwitter

Он је нагласио да би волио да чује одговор Брисела и других на ову пријетњу коју је уптио лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај.

- Да је неко из Србије тако говорио о неком другом уједињену на Балкану готово да би нас бомбардовали - рекао је Вучић на конференцији за новинаре након сједнице Оперативног тима за вакцинацију.

Вучић је рекао да ће Оперативни тим за вакцинацију у координацији са Канцеларијом Владе Србије за Косово и Метохију наћи најбољи модел да имунизује Србе на Космету, а да притом Србија остаје отворена да помогне и Албанцима, наравно уколико они ту помоћ буду хтјели да прихвате, као и осталима.

Он је навео да је Србија послала 8.000 Фајзер вакцина Сјеверној Македонији, јер је њихов премијер Зоран Заев то затражио.

- Ако нам неко буде тражио из Републике Српске и БиХ, како да одбијемо? - упитао је Вучић.

На питање да ли било реакције из ЕУ на увоз вакцине кинеске фирме Синофарм у Србију, Вучић је рекао да реакције није било, а да је није ни очекивао.

- Шта да кажу? Што си Вучићу узео кинеску вакцину? Мени је важнији један спасен живот у Србији него то да ме неко похвали или критикује - рекао је Вучић и навео да он у перспективи очекује велику помоћ ЕУ и да Србија преко Пољске добије 800.000 вакцина Астразенека.

Предсједник Вучић каже да до сутра увече очекује да у Србију дође прво 200.000, а потом још 50.000 доза вакцине спутњик.