latinica  ћирилица
19/01/2021 |  14:42 ⇒ 14:47 | Аутор: СРНА

Стигла помоћ становништву угроженом у земљотресу

У општине Козарска Дубица и Костајница, које су крајем прошле године погођене земљотресом, данас је стигла помоћ коју су са својим донаторима прикупиле четири организације Координационог одбора Црвеног крста регије Крајина Бањалука.
Црвени крст - помоћ (фото:rtv-kd.com) -
Црвени крст - помоћ (фото:rtv-kd.com)

Помоћ је стигла из градских организација Црвеног крста Бањалука и Градишка, те општинских организација Црвеног крста Котор Варош и Челинац.

- Допремили смо више од 100 пакета хране, 80 пакета са хигијенским средствима, 45 пари чизама, које смо добили од Беме, дезинфекциона средства. Помоћ ћемо расподијелити према потребама становништва у овим општинама - рекла је у Козарској Дубици секретар Координационог одбора Жељкица Илић, која је секретар бањалучког Црвеног крста.

Секретар Црвеног крста Котор Варош Борислав Брборовић рекао је да су захваљујући донаторима средства усмјерена према онима којима су тренутно најпотребнија.

Захваљујући колегама, секретар Црвеног крста Козарска Дубица Горан Гајић рекао је да је становницима ове двије општине помоћ најпотребнија и апеловао је да сви који могу помогну.

Он је рекао да помоћ стиже, али да је и даље недовољна, те истакао примјер младог суграђанина Бошка Лазића из Гуњеваца, који живи у Швајцарској, а обезбиједио је и са волонтерима Црвеног крста подијелио помоћ у храни и хигијени за 10 дубичких породица.

Након што су дио помоћи уручили за угрожене у Козарској Дубици, представници Црвеног крста из Бањалуке, Градишке, Челинца и Котор Вароши су посјетили и Костајницу, те колегама уручили помоћ коју ће они подијелити становницима.