latinica  ћирилица
19/01/2021 |  16:01 ⇒ 19:47 | Аутор: СРНА

Јањетовић: Оперативно 300.000 КМ које је уплатила Влада Српске

Начелник општине Костајница Никола Јањетовић изјавио је Срни да је Влада Републике Српске уплатила 300.000 КМ и да су средства оперативна, као и 90.000 КМ помоћи коју су обезбиједили градоначелници и начелници из СНСД-а.
Никола Јањетовић - Фото: РТРС
Никола ЈањетовићФото: РТРС

- Договорено је да градови и општине, чији су градоначелници и начелници из СНСД-а, за Костајиницу прикупе укупно 330.000 КМ - рекао је Јањетовић.

Он је истакао да су збринути сви становници којима су објекти оштећени у земљотресу, подсјетивши да је Влада Српске обезбиједила и три контејнера за смјештај, један фирма која их производи, а два је купила општина Костајница од средстава које је уплатила Влада.

- Компанија "Виолета" је донирала мобилну кућу, а општина је средствима Владе Српске прилагодила два објекта за становање - нагласио је Јањетовић.

Наводећи да је у земљотресу у Костајници оштећено више од 600 објеката, начелник ове општине је најавио да ће надлежна комисија сутра утврдити да ли су вртић, основна и средња школа безбједни за дјецу, односно ученике.

- У четвртак, 21. јануара комисије ће процијенити штету и извршити категоризацију оштећених објеката након чега ће почети њихова санација - додао је Јањетовић и позвао и остале начелнике и градоначелнике да помогну овој општини који је погођена земљотресом крајем децембра прошле године.