latinica  ћирилица
20/01/2021 |  10:57 ⇒ 11:09 | Аутор: СРНА

Књига "Медна каша грофице Берте" дар школским библиотекама у Бањалуци

Дјечије позориште Републике Српске поклониће по 10 примјерака књиге "Медна каша грофице Берте" Александра Диме библиотекама у 26 основних школа у Бањалуци, те Центру "Заштити ме" и Дому за незбринуту дјецу "Рада Врањешевић".
Медна каша грофице Берте (фото: Народна и универзитетска библиотека Републике Српске Facebook) -
Медна каша грофице Берте (фото: Народна и универзитетска библиотека Републике Српске Facebook)

Циљ ове активности јесте да се истакне значај солидарности просвјете и културе у тешким временима за све, саопштено је из овог позоришта.

- Књига "Медна каша грофице Берте", у преводу Ранка Рисојевића, а која је "настала" након реализације представе "Коболди", издавачки је подухват Дјечијег позоришта у прошлој години, са намјером да овим конкретним поклоном дјеци приуштимо књигу за трајну успомену на годину која је била тешка за све - како за њих и њихове родитеље, тако и за све нас који смо одговорни за њихово безбрижно одрастање - истакли су из Позоришта.

Из Дјечијег позоришта су истакли да, пошто је позориште књига која се гледа, тако и овом књигом за читање представа "Коболди" и бајка "Медна каша грофице Берте" заједно имају за циљ да укажу на важност и истинску вриједност прожимања књижевности и театра.

У пратећем писму уз књиге из Дјечијег позоришта су поручили да је "Медна каша грофице Берте" топла и несвакидашња прича са снажном поруком која ће остати урезана у памћењу најмлађих, те унијети дашак чаролије у ове, за све грађане помало тмурне и неизвјесне дане.

Објављивање књиге помогла је Влада Републике Српске, а промоција и посебна ријеч о овој невјероватној Диминој бајци биће организована накнадно.