latinica  ћирилица
20/01/2021 |  11:29 ⇒ 11:30 | Аутор: СРНА

Павловић: Ништа неће бити скривено од наших грађана

Градоначелник Приједора Далибор Павловић и предсједник Скупштине града Мирсад Дуратовић најавили су данас кампању којом желе побољшати транспарентност у раду локалне власти и убрзати комуникацију са грађанима, а тиме и повећати одговорност у раду локалне заједнице.
Далибор Павловић -
Далибор Павловић

- Желимо да путем интернет странице града, а и Фејсбук страница ће бити промовисана, упознамо грађане са свим што радимо. Ништа од наших грађана неће бити скривено и то је став који смо заузели и којим ћемо ићи - рекао је Павловић на конференцији за новинаре.

Он је најавио да ће постојећи сервиси бити активирани у пуном капацитету, међу којима је сервис "48 сати" који је замишљен тако да се у том року одговори на сва питања која грађани ту поставе.

- Са замјеником градоначелника јутрос сам се договорио да формирамо тим људи који ће радити на том сервису и који ће се озбиљно посветити питањима наших грађана. Сваких седам дана ћемо одржавати састанке са представницима комуналних предузећа и надлежних одјељења. Свако ко добије питање мораће да одговори и да нас о томе извијести - истакао је Павловић.

Он је нагласио да се на овај начин жели уозбиљити рад Градске управе и свих служби у ингеренцији локалне власти, те да је потребна и помоћ свих грађана како би се могли увидјети сви проблеми које град може ријешити.

- Побољшаћемо рад апликације "48 сати" која нам је један од највећих приоритета. Промовисаћемо је у медијима као директну помоћ у раду. Онај ко не поступи по питањима, лично ће одговарати мени. Озбиљност, брзина и способност морају доћи до изражаја. Онај ко не буде желио да се тако понаша у овој Градској управи, поготово према нашим грађанима, неће имати мјеста да овдје ради - рекао је Павловић.

Дуратовић је изјавио да планирани концепт у средиште ставља грађанина, те да ће имати могућност да постављају питања одборницима, те да ће, осим директних преноса скупштинских сједница, снимци бити доступни и накнадно и да ће и одборничка питања и одговори бити доступни.

- Увели смо одређени број е-сервиса који ће омогућити грађанима да у било које вријеме из удобности својих домова комуницирају с Градском управом, предлажу иницијативе, дају сугестије, постављају питања, али и рјешавају своје административне потребе - истакао је Дуратовић.

Он је најавио да ће за сваки појединачни сервис у наредном периоду бити организоване посебне презентације с крајњим циљем да живот суграђана буде бољи и квалитетнији.