latinica  ћирилица
20/01/2021 |  18:47 ⇒ 18:48 | Аутор: СРНА

Дервента: Због оштећења ОШ "Никола Тесла", ученици иду у друге објекте

Ученици Основне школе "Никола Тесла" из Дервенте наставу ће од понедјељка, 25. јануара, похађати у учионицама двије средње и једној основној школи због оштећења на њиховој школи, насталих у земљотресу.
Састанак са директорима школа у Дервенти - Фото: СРНА
Састанак са директорима школа у ДервентиФото: СРНА

Настава ће сутра и прекосутра бити онлајн, а од понедјељка се враћају у клупе, али у друге школске објекте.

Од понедјељка ће се настава за ове ученике организовати у Основној школи "19. април", Средњошколском центру "Михајло Пупин", Стручној и техничкој школи и Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју "Будућност".

То је договорено данас на састанку начелника општине Милорада Симића са директорима школа у Дервенти.

У просторије школе "19. април" ићи ће ученици првих разреда, а ученици осталих разреда у СШЦ "Михајло Пупин" и Стручној и техничкој школи, док је једно специјално одјељење смјештено у Центру "Будућност".

Директор ОШ "Никола Тесла" Љубиша Ђурић рекао је да општинска комисија процијенила да је школа претрпјела одређена оштећена током земљотреса, те да ће бити послат допис и Републичкој дирекцији за обнову и изградњу да прегледају објекат.

Он је рекао да је мишљење комисије да тренутно нема опасност од рушења и урушавања школе, али да не би била безбједна усљед нових земљотреса.

Ђурић је навео да ће у централној школи остати управа, с тим што ће у току одвијања наставе сваки дан један од чланова бити распоређен у средње и основну школу.

Он је напоменуо да је договор био и да се за потребе Музичке школе користе просторије у објекту старе Гимназије, али о свим терминима одржавања наставе ученици ће бити на вријеме обавијештени