latinica  ћирилица
20/01/2021 |  20:20 | Аутор: РТРС

Шарић: Нисмо фаворити, али можемо изненадити (ВИДЕО)

Данијел Шарић са 43 године и даље брани сјајно. Са Катаром је на Свјетском првенству изборио пласман у други круг такмичења, па ова арапска земља има и те како разлога за задовољство.
Данијел Шарић (ФОТО: www.bh-index.com) -
Данијел Шарић (ФОТО: www.bh-index.com)

Иако ће ускоро напунити 44 година, то уопште не смета Данијелу Шарићу да брани на врхунском нивоу. Утисак је да су голмани из његове генерације као вино - што старији то бољи. Шарић је то показао и на Свјетском првенству гдје је ослабљену селекцију Катара, довео до другог круга такмичења.

- Док сам имао свјежине, лијепо је изгледало. Против Хрватске и није ишло нешто како треба, али искрено задовољан сам. Имамо неколико играча, који су позитивни на вирус корону, али ће нам се прикључити за други круг - истиче Шарић.

 

Прву утакмицу у наставку шампионата, Катар ће одиграти сутра, против селекције Данске, једног од главних фаворита за највиши пласман.

- Даћемо наш максимум. Важно је да одиграмо квалитетну утакмицу, да не губимо самопуздање. О фаворитима је тешко причати, јер једна неопрезност, заражен играч вирусом корона, све ставља у други план, али поименично може се рећи Данска, Француска, Норвешка... - наставља причу Шарић.

Свјетски шампионат у Египту, није као сви досадашњи, а разлог је вирус корона. Многи играчи и тренери, критиковали су услове, који су их дочекали у Африци. И Шарић сматра да мјере заштите од вируса нису постављене онако како је играчима обећано.

- Дошли смо у Каиро и нефункцонише то како је речено. Ситуација је таква да мораш стално да се пазиш, а с друге стране мораш да мислиш о утакмицама, тренинзима. Тешко је то све извести, а сви да буду задовољни - прича Шарић.  

Прије годину и по дана, Шарић је одбио понуду Барселоне да се прикључу стручном штабу. Одлучио је да остане у Катару, и чини се није погријешио. Након велике европске каријере, овај Добојлија у Катару живи свој рукометни сан.