latinica  ћирилица
21/01/2021 |  08:14 | Аутор: СРНА

Поледица у вишим предјелима

У Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су мјестимично мокри или влажни, у вишим предјелима могућа је поледица, а на дионицама у усјецима и поред камених косина одрони.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске савјетују возачима да возе опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме, која је законски обавезна.

Саобраћај је обустављен на регионалном путу Мраковица-Подградци-Градишка.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активирања клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком, па се препоручује кретање алтернативним правцима.

Изградња кружне раскрснице врши се у Лакташима на магистралном путу ка Клашницама, због чега се саобраћај путничких возила и аутобуса преусмјерава обилазницом.

Због малог капацитета обилазнице кроз центар Лакташа, на снази је забрана теретног саобраћаја, осим за возила доставе и она чије одредиште је прије зоне радова, а сав теретни саобраћај се преусмјерава на ауто-пут.

Због извођења радова у тунелу "Брчигово" на дионици магистралног пута Саставци-Устипрача, измијењен је режим саобраћаја и привремено постављена саобраћајна сигнализација.

У току је изградњ МХЕ, због чега је измијењен режим саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош-Ободник.

У току је санација клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, радним данима од 7.00 до 17.00 часова долази до повремене обуставе саобраћаја у трајању максимално пет минута.

На регионалном путу Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина у току је реконструкција пута и другог моста, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком, наизмјенично. Због оштећења надвожњака код "НИС петрол" пумпе у Трну, саобраћај се преко самог надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град саобраћај се одвија једном траком.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима нема дужих чекања при преласку границе.

Држављани БиХ за улазак у Србију не морају имати пи-си-ар тест, као ни за улазак у Црну Гору.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а одлука се односи само на грађане те три државе. Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан пи-си-ар тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.