latinica  ћирилица
21/01/2021 |  12:26 ⇒ 12:27 | Аутор: СРНА

Два лица из Сарајева осумњичена за 12 тешких крађа

Припадници бањалучке Полицијске управе су, радећи на расвјетљавању имовинских кривичних дјела, ухапсили два лица из Сарајева чији су иницијали Д.Ш. и Е.Д, због основа сумње да су у децембру прошле и јануару ове године починила 12 кривичних дјела тешка крађа на подручју Бањалуке.

Ова лица, која су ухапшена у суботу, 16. јануара, осумњичена су да су на подручју града Бањалука у децембру 2020. године и јануару ове године починила 12 кривичних дјела тешка крађа, саопштено је данас из Полицијске управе Бањалука.

Све мјере и радње у оквиру овог предмета предузете су под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, по наредбама Основног суда.

Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука се, након завшене криминалистичке обраде, изјаснио да против ових лица буде достављен извјештај у редовној процедури.

Мета напада ових лица била су возила тако што су користила специјалне уређаје за блокаду сигнала, којима су онемогућавали да оштећена лица закључају возила, а потом би из возила отуђила новац и скупоцјене предмете.

Приликом хапшења је код лица Д.Ш. пронађен специјални уређај за блокаду сигнала, посебно преправљен и упокован у таблет, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Извршен је претрес стана на подручју града Бањалука, и возила које су користила осумњичена лица и том приликом су пронађени предмети који се могу довести у везу са извршењем ових кривичних дјела.

У сарадњи са Министарством унутрашњих послова Кантона Сарајево извршен је претрес стана и других просторија, које су користила осумњичена лица на подручју Сарајева, приликом чега су пронађена и одузета четири лаптопа и један мобилни телефон.