latinica  ћирилица
21/01/2021 |  16:40 ⇒ 16:41 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Национална издаја СДС-а и ПДП-а

Срамним коментарима и прикупљањем најјефитнијих политичких поена на несрећи мјештана Костајнице чија је имовина оштећена недавно у земљотресу, прваци СДС-а и ПДП-а покушавају умањити и прикрити националну издају коју су данас спровели њихови послушници у ЦИК-у БиХ поништавањем избора у Сребреници и Добоју, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Прво су представници ПДП-а отишли у Костајницу, скоро мјесец дана након земљотреса, ваљда када су прошли сви празници, и то само да би одржали партијски састанак и посјетили искључиво чланове те странке, да би се потом, баш данас из СДС-а појавили са приједлогом рјешења које смо ми примијенили 2014. године током поплаве, а који су они тада критиковали и називали промашајем - рекао је Ковачевић за Срну.

Он је истакао да је Влада Републике Српске уплатила 300.000 КМ за Костајницу и донирала стамбене контејнере, те да је управо данас почела стручна процјена штете у Костајници и да ће у наредних мјесец дана тимови урадити детаљну категоризацију.

Ковачевић је оцијенио да је апсолутно неодговорно и искључиво популистички прије завршеног посла стручне комисије излазити са паушалним коментарима који тренутно само збуњују већ довољно намучене мјештане Костајнице.

- Нама у СНСД-у је сасвим јасно да ови неодговорни и популистички коментари из СДС-а и ПДП-а долазе само како би прикрили националну издају коју су данас починили гласањем у ЦИК-у. Изборе у Добоју су поништили из комплекса ниже вриједности, док су изборе у Сребреници поништили из разлога јер су све вријеме јавно били у коалицији са СНСД-ом и странкама из Републике Српске а тајно и искрено једино у коалицији са СДА и странкама из Сарајева - закључио је Ковачевић.