latinica  ћирилица
21/01/2021 |  18:13 ⇒ 19:31 | Аутор: РТРС

Соколац: Одржана конститутивна сједница новог сазива Скупштине општине

У Сокоцу је одржана конститутивна сједница новог сазива Скупштине општине. За предсједника је изабран Сретко Марјановић, а скупштинску већину чине странке окупљене око СНСД.
СО Соколац - Фото: илустрација
СО СоколацФото: илустрација

Коалициону скупштинску већину у локалном парламенту Сокоца чини седам одборника СНСД-а, два Демоса, један одборник Уједињене Српске и ДНС-ов Његош Самарџија, који од данас дјелује као независни одборник. Одборници скупштинске већине поручују да ће радити у интересу свих грађана Сокоца.

- Желим да се захвалим свим грађанима који су нам дали повјерење и да им дамо обећање да ћемо се борити да што више пројеката преко ресорних министарстава доведемо овдје у Соколац и преко града Источно Сарајево, јер је Соколац задњих година био запостављен - рекао је Милан Јоловић, одборник СНСД у СО Соколац.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица очекује да ће нова одборничка већина подржати већ започете инвестиције у Сокоцу.

- Рјешавање фекалне канализације то је негдје око 750 хиљада марака, који радимо заједно са Владом Српске. То су канализациони водови од насеља Мајдан до насеља Брезјак. Али нам је пријеко потребно у наредном периоду да обезбиједимо средства за пречишћавање пијаће воде и отпадних вода - поручио је Бјелица.

Већина у новом сазиву Скупштине општине Соколац окупљена око СНСД-а биће коректив начелнику општине Миловану Бјелици из СДС-а, истиче предсједник Градског одбора СНСД-а и новоизабрани градоначелник Источног Сарајева, Љубиша Ћосић. Он је рекао да ће одборничка већина подржати сваки добар приједлог за грађане Сокоца, који су показали да вјерују политици СНСД-а.