latinica  ћирилица
21/01/2021 |  20:09 ⇒ 20:10 | Аутор: СРНА

Микију Mанојловићу "Источна звијезда" филмског фестивала у Трсту

Српски глумац Предраг Мики Манојловић освојио је награду "Istern star 2021" /Источна звијезда/ на 32. Филмском фестивала у Трсту, који је отворио чувени филмски класик "Подземље" режисера Емира Кустурице, у којем Манојловић игра главну улогу.

Отварање фестивала, који ће трајати до 30. јануара, и додјела награде одржано је онлајн, а према образложењу овог признања, њиме се истиче личност чија је каријера изградила мостове између Истока и Запада.

До сада су ово признање добили Ирене Жакоб, Моника Белучи, Милчо Манчевски, Раде Шербеџија и Касија Смутниак.

Манојловић је рекао да за њега глума није понашање, имитација живота, него озбиљно постојање, спој срца и душе, мишљења, памети и осећања у потпуности, кад год је то могуће, један "сабијени живот".

- Нисам дигао руке. Верујем да је могуће да нека уметност у појединцу помери понешто, да нешто у њему промени, али на овом ширем нивоу – општине, града, државе, Европе - тешко - навео је Манојловић за "Спутњик" .

Он је истакао да се данас живи у свијету у коме је све подједнако важно и подједнако неважно.

- Данас су добри, велики глумци они који су популарни. Људи више не разумеју разлику, нити је праве. Одлично је оно што је масовно препознато. Али, неће бити да је тако - додао је Манојловић.