latinica  ћирилица
22/01/2021 |  12:44 ⇒ 12:47 | Аутор: СРНА

Протјерано шест миграната због нереда у Блажују

Служба за послове са странцима изрекла је мјеру протјеривања из БиХ за шест лица која су учествовала у нередима у прихватном центру у Блажују код Сарајева, а ријеч је о једном држављанину Ирана, двојици Пакистанца и тројици Авганистанаца.
Нереди у Блажују (Фото: Т.S.) - Фото: klix.ba
Нереди у Блажују (Фото: Т.S.)Фото: klix.ba

Служба за послове са странцима је држављанину Ирана, чије понашање је било повод нереда у привременом прихватном центру Блажуј, изрекла мјеру протјеривања са забраном уласка и боравка на територији БиХ у периоду од три године.

Инспектори Службе за послове са странцима су у сарадњи са припадницима МУП-а Кантона Сарајево предузели мјере и радње, те процесуирали држављанина Ирана због нереда у Блажују у сриједу, 20. јануара, у вечерњим часовима, саопштено је из Службе.

Држављанин Ирана стављен је под надзор у Имиграциони центар, гдје ће боравити док не буду стечени услови за његово удаљење са територије БиХ.

У сарадњи Службе за послове са странцима и МУП Кантона Сарајево, препознато је и пронађено још пет лица - учесника догађаја у центру у Блажују, којима је Служба изрекла мјеру протјеривања са забраном уласка и боравка на територији БиХ.

Међу њима су три Авганистанца и два Пакистанца, који су, такође, стављена под надзор у Имиграциони центар, гдје ће боравити до удаљења из БиХ.

Ова служба и МУП Кантона Сарајево настављају активности на идентификовању и процесуирању оних миграната који су били вође нереда.

У нередима, који су се догодили у привременом прихватном центру у Блажују, међу оштећеним возилима је и једно службено возило Службе за послове са странцима.