latinica  ћирилица
22/01/2021 |  14:29 ⇒ 14:33 | Аутор: СРНА

Шеранић уручио одликовања домовима здравља (ФОТО)

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић уручио је данас у Бањалуци одликовања "Медаља заслуга за народ" домовима здравља у Републици Српској, које је, поводом 9. јануара - Дана Републике, додијелила предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.
Шеранић и Тодоровићева - Фото: РТРС
Шеранић и ТодоровићеваФото: РТРС

Одликовања су уручена директорима 30 од укупно 55 одликованих домова здравља, а Шеранић ће наредне седмице у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву предати одликовања и директорима осталих домова здравља у Републици Српској.

Министар је честитао домовима здравља и пожелио им да одликовања са поносом истичу и чувају, јер она остају као вјечни подсјетник на то колико су својим преданим радом, трудом и професионализмом заслужни за херојску борбу у спасавању људских живота, на чему су им захвални и Република Српска и њене институције, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите Српске.

Одликовања су додијељена свим домовима здравља у Републици Српској за изузетне заслуге и допринос у организовању, спровођењу и пружању медицинске помоћи, спасавању људских живота, као и сваки други вид подршке и улагања херојских напора у борби против пандемије ковида 19, изазване вирусом корона.

За ове заслуге предсједница Републике Српске одликовала је и друге хероје 2020. године у борби против пандемије вируса корона - Универзитетски клинички центар Републике Српске, све болнице у Републици Српској, Институт за јавно здравство Републике Српске, Фонд здравственог осигурања Републике Српске, као и Републичку управу цивилне заштите Републике Српске.

Одликовања предсједнице Републике Српске уручене су данас домовима здравља Бањалука, Бијељина, Брод, Челинац, Дервента, Добој, Градишка, Кнежево, Костајница, Котор Варош, Козарска Дубица, Лакташи, Модрича, Мркоњић Град, Петрово, Нови Град, Оштра Лука, Дринић-Петровац, Источни Дрвар, Приједор, Прњавор, Рибник, Србац, Станари, Теслић, Крупа на Уни, Шамац, Шипово, Лопаре и Угљевик.