latinica  ћирилица
22/01/2021 |  17:03 ⇒ 17:08 | Аутор: СРНА

Ухапшен један од нападача на старца у селу Скакавац

Карловачка полиција ухапсила је деветнаестогодишњака осумњиченог да је са још двоје опљачкао и повриједио осамдесетосмогодишњег старца, којем су упали у кућу у насељу Скакавац.

Директор Документационо-информационог центра "Веритас" Саво Штрбац рекао је прије два дана Срни да је осамдесетосмогодишњи Србин Јован Мартиновић нападнут и теже повријеђен у својој кући у селу Скакавац код Карловца.

Из карловачке полиције су данас навели да су двојица мушкараца од 19 и 38 година, те тридесетпетогодишња жена осумњичени да су 17. јануара насилно ушли у кућу осамдесетосмогодишњака, напали га, пријетили му хладним оружјем, тешко га повриједили и украли му новац, мобилни и друге ствари.

Ухапшени деветнаестогодишњак предат је притворском надзорнику и очекује га испитивање у Жупанијском државном тужилаштву, док се за осталих двоје осумњичених и даље трага.

Штрбац је раније рекао да су тројица нападача затекла Мартиновића на спавању, давили га и са ножем у рукама пријетили да ће га заклати. "Онда су га претукли. Сломили су му три ребра и однијели око 1.200 куна /око 160 евра/", рекао је Штрбац.