latinica  ћирилица
22/01/2021 |  17:28 ⇒ 17:31 | Аутор: СРНА

Предсједништво БиХ: Опредијељени за пуноправно чланство у ЕУ

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Шефик Џаферовић пренијели су амбасадорима земаља чланица ЕУ опредјељење за пуноправно чланство у ЕУ и провођење реформи у процесу европских интеграција, те у реализацији 14 кључних приоритета из Мишљења Европске комисије.
Предсједништво БиХ (Фото: БИРН БиХ) -
Предсједништво БиХ (Фото: БИРН БиХ)

Амбасадори ЕУ си поздравили видан напредак у испуњавању 14 приоритета из Мишљења ЕК уз изражене потребе координације надлежних институција са свих нивоа власти у БиХ у даљем провођењу приоритета.

Разговарајући о питању миграција и појачаним миграцијским притиском с којим се суочава БиХ, изражена је потреба да се ураде додатни напори како би се ријешио хуманитарни аспект кризе, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Сви надлежни нивои власти у БиХ су позвани на сарадњу и координацију у рјешавању тешке хуманитарне ситуације и уз наставак подршке и помоћи од ЕУ и међународних организација ради се на обезбјеђењу бољих услова за прихват миграната.

Поред шефа Делегације ЕУ у БиХ Јохана Сатлера, састанку су присуствовали амбасадори и представници земаља чланица ЕУ у БиХ - Аустрије, Чешке, Шпаније, Мађарске, Холандије, Белгије, Бугарске, Француске, Пољске, Њемачке, Словеније, Италије, Шведске, Словачке, Хрватске и Румуније, те нови командант мисије ЕУФОР-а у БиХ.