latinica  ћирилица
22/01/2021 |  17:49 ⇒ 17:50 | Аутор: СРНА

Вучић: Београд је космополитски, али прије свега српски град

 Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је поносан на споменик Стефану Немањи у Београду, те истакао да је Београд космополитски, али прије свега српски град и тога се не треба стидјети.
Александар Вучић - Фото: Screenshot
Александар ВучићФото: Screenshot

- Београд је свијет. Али прије свега, Београд је српски град, тога не треба да се стидимо, него поносимо, да знамо одакле смо кренули, одакле почели, да знамо ко смо и шта смо и да чувамо себе и свој народ. И ништа више од тога, не претећи и не желећи ником другом ништа лоше -  рекао је Вучић новинарима у Крагујевцу.

Он је истакао да је веома поносан што је у његово вријеме изграђен Храм Светог Саве у Београду, што ће Србија да обнови Хиландар, али и да почне обнову Саборног храма на Хиландару.

Говорећи о случају власника познате школе глуме Мирослава Мике Алексића, осумњиченог за сексуално злостављање својих ученица, Вучић је напоменуо да не жели да се мијеша у судски поступак.

Вучић је навео да је држава урадила све што је могла, да увијек постоји презумбција невиности, али да не постоји ништа одвратније од таквог недјела.