latinica  ћирилица
22/01/2021 |  22:11 ⇒ 22:16 | Аутор: АТВ

Скандалозна изјава Изетбеговића: Срби су лош народ

Лидер СДА Бакир Изетбеговић више и не може да сакрије своју мржњу према Србима и Републици Српској, па је тако гостујући у Дневнику Д Федералне телевизије рекао да је српски народ лош народ.

Говорећи о стању у БиХ Изетбеговић је између осталог рекао: Кажу нема лоших народа има само лоших руководстава. Нисам сигуран! Јер, он (Милорад Додик) се додворава једном великом броју људи који желе балканску политику, који желе сирову политику..."

На питање водитељке да ли говори о лошем народу, он одговара: Пазите, гласачи који га држе желе његово бахато понашање - рекао је Изетбеговић.

У том тренутку га водитељица опет прекида констатујући да су то што тврди тешке ријечи, на шта Изетбеговић каже: Нека су, то је тако! И ја сам причао ову вашу причу, економија... И не реагују на то. Кад сам рекао први пут тврде ријечи онда су сви скочили и онда је знао шта ће даље. Дакле, итекако су везани лидер и они који га подржавају.

Ово није први пут да бошњачки лидери и функционери вријеђају српски народ и Милорада Додика. Тако је недавно министар спољних послова БиХ Бисера Турковић (СДА) српског члана Предсједништва поредила са Адолфом Хитлером, а Србе са нацистима.