latinica  ћирилица
22/01/2021 |  22:28 ⇒ 22:38 | Аутор: srpskainfo.com

Куртиновић: Није било разлога за моју смјену

- Нема конкретног разлога за моју смјену, нити сам ја нешто погрешно радила, али очигледно је да се политика до те мјере умијешала у рад Центра за предшколско васпитање, да се већ неколико пута у задњих пола године мијењају директори, рекла је бивша в.д. директорица овог Центра Јелена Куртиновић, коментаришући своју смјену са те функције.
Јелена Куртиновић - Фото: РТРС
Јелена КуртиновићФото: РТРС

Напоменула је да је била именована на пола године од новембра 2020. године.

- Одлука градоначелника је таква и нећу да у то улазим колико је законита или не - казала је Куртиновићева и нагласила да је ова одлука показала да најава нове администрације да се "неће дирати људи који су поштено и честито радили свој посао" очигледно није тачна.

Навела је да установа никако не може да крене напријед, јер је у задњих пола године због политике дошло до неколико промјена директора.

Истакла је да је позвала на  данашњи састанак и да није ни слутила да ће састанак имати овакав исход.

- Данас сам користила слободан дан који по закону имам због славе, али позвана сам да дођем на састанак у Градску управу. Речено ми је да је тема састанка усаглашавање за потписивање појединачног колективног уговора за запослене у Центру за предшколско васпитање. То је изузетно битно, па сам одлучила да прекинем слободне дане да дођем на састанак - рекла је она.

Додала је да је послије говора о колективном уговору услиједио краћи увод око промјена које, како каже, укључују и њену смјену.

- Нема конкретног разлога за смјену, нити аргумената. Ревизија није била код нас, нити било ко од експерата и стручњака. Није било пријава, нити било чега другог да би то сада могло бити узрок смјене, види се да је у питању политичка одлука - навела је она.