latinica  ћирилица
23/01/2021 |  14:31 ⇒ 14:32 | Аутор: СРНА

Чавић: Изетбеговићева изјава потврда шовинистичке политике СДА

Предсједник НДП-а Драган Чавић рекао је да је Бакир Изетбеговић изјавом да су "Срби лош народ" потврдио политику СДА у БиХ која је искључиво националистичка и шовинистичка, те утемељена на исламској фобији од свега што није исламско.
Драган Чавић - Фото: РТРС
Драган ЧавићФото: РТРС

Чавић је рекао за Срну да се такве нечувене изјаве директно могу повезати са "Исламском декларацијом" чији је аутор његов отац Алија Изетбеговић.

- Ријеч је о потпуно неприхватљивој изјави која би можда била примјерена тамо негдје у 16. вијеку и у Отоманској империји када су овдје владали Турци, али ово је 21. вијек и то је нечувено - нагласио је Чавић.

Он је оцијенио да је упућивање таквих квалификација цијелом народу, у овом случају српском, апсолутно непримјерено, дрско и безобразно.

- То само иде у прилог томе да ова земља, овако уређена, заснована на таквој политици, тешко може опстати - навео је Чавић.

Лидер СДА Бакир Изетбеговић изјавио је да су "Срби лош народ". Недавно је и министар спољних послова у Савјету министара Бисера Турковић упоредила српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика са Адолфом Хитлером, а Србе са нацистима.