latinica  ћирилица
23/01/2021 |  15:07 | Аутор: СРНА

Босанчић: Бакир Изетбеговић наставља ретроградну политику оца Алије

Генерални секретар ДЕМОС-а Боран Босанчић рекао је да лидер СДА Бакир Изетбеговић својим изјавама и карактерисањем Срба као лошег народа доприноси распиривању међунационалне мржње у БиХ, иако је ријеч о мултиетничкој државној заједници у којој би сви проблеми требало да се рјешавају међусобним договором.
Боран Босанчић (фото:Banjaluka.net) -
Боран Босанчић (фото:Banjaluka.net)

- Такве изјаве Бакира Изетбеговића не доприносе ничему добром. Умјесто да се договарамо о раду, привредној сарадњи, трговини и повећању животног стандарда грађана, Бакир наставља политику свог оца која је одавно превазиђена и спада у ретроградну - оцијенио је Босанчић у изјави за Срну.

Он је рекао да вјерује да Бакир Изетбеговић у наредном периоду неће представљати Бошњаке у БиХ, јер је немогуће постићи било какав озбиљан договор на нивоу БиХ са људима попут њега.

Лидер СДА Бакир Изетбеговић изјавио је да су "Срби лош народ". Недавно је и министар спољних послова у Савјету министара Бисера Турковић упоредила српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика са Адолфом Хитлером, а Србе са нацистима.