latinica  ћирилица
23/01/2021 |  15:50 ⇒ 19:53 | Аутор: РТРС

Снимак акције "Долар" - ухапшено 11 лица

Припадници Полицијске управе Бањалука спровели су синоћ акцију "Долар" у којој је ухапшено више лица. Објављен је и видео снимак хапшења.
Акција "Долар"  (Фото:PrtSc/RTRS) -
Акција "Долар" (Фото:PrtSc/RTRS)

Ухапшена лица су из Републике Српске, Србије и Словеније.

РТРС незванично сазнаје да је слободе лишено укупно 11 лица:

1. Лари Живковић - власник,
2. Адна Мухадер из Бањалуке,
3. Нина Шајић из Бањалуке
4. Марта Вељковић- Србија
5. Ана Стакић - Србија
6. Звездана Данић - Србија
7. Нина Косановић - Србија
8. Бернард Ћосић- држављанин Словеније, код њега је пронађена опојне дрога кокаин,
9. Ален Дурановић - држављанин Словеније - издржавао казну затвора од три године за дрогу,
10. Мирхад Ферхативић - држављанин Словеније и БиХ (Цазин) за којим је била потјерница интерпола, обустављена и који је издржао казну затвора од шест година због крађе возила
11. Мирослав Савановић - држављанин Словеније хапшен у Италији за дрогу

Подсјећамо, ове особе су ухапшене током рације у угоститељском објекту у Бањалуци, а у оквиру акције усмјерене на откривање проституције и неовлаштене производње и промета опојних дрога.

Оперативна акција "Долар" реализована је током претходне ноћи и траје криминалистичка обрада лица и рад на документовању тог предмета.

- Све мјере и радње у оквиру ове акције предузете су под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а одређене активности у вези с акцијом и даље су у току - саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

У саопштењу се прецизира да је у оквиру ове акције обављена рација у угоститељском објекту у Бањалуци, власништво лица чији су иницијали Л.Ж. из Прњавора, који је ухапшен због основа сумње да је починио кривична дјела навођења на проституцију и непоступања по здравственим прописима за вријеме епидемије.

Ухапшена су и лица чији су иницијали А.М. и Н.Ш. из Бањалуке, те М.В, А.С, З.Д. и Н.К. из Србије због основа сумње да су за новац пружала сексуалне услуге у угоститељском објекту, а од тих особа одузета је одређена количина новца, наводи се у саопштењу.

Такође, ухапшена су и четири држављанина Словеније - Б.Ћ, код којег је пронађен кокаин, те М.С, А.Д. и М.Ф. за које је извршеним тестирањем утврђено да су позитивни на присуство те дроге.