latinica  ћирилица
23/01/2021 |  19:08 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Добре вијести за Милошевиће из Церана (ВИДЕО)

Након приче РТРС-а о изгорјелом крову и поткровљу куће осмочлане породице Милошевић из Церана код Дервенте, стижу добре вијести.
Обнова куће - Фото: РТРС
Обнова кућеФото: РТРС

Општина и бројни донатори ријешени су да што прије кућу обнове, да би шесторо малишана што прије добило кров над главом.

Комшије, родбина и пријатељи засукали су рукаве. Подиже се кров на кући породице Милошевић, прије шест дана изгорио у пожару који се догодио када се запалио димњак.

Мајстори ужурбано раде да би што више искористили лијепо вријеме.

- Сад прво кровна конструкција, па иде подашив около, па летве и онда цријеп. Сутра или у понедељак ће бити покривено. Имамо још думен зазидати и димњак озидати - прича Драган Тодоровић.

Супружници Зорица и Славиша од првобитног шока због несреће која их је задесила у сред зиме, већ сада лакше дишу. Нема ријечи да захвале свима који помажу.

- Биће све добро. Раде људи, има донација, начелник Симић је највише изашао у сусрет. Још није нико ништа око намјештаја причао, али ваљда ће и то. Рекли су да ће бити све - каже Славиша Милошевић.

- Добили се свеске, пернице, оловке, али нису добили књиге за осми и шести разред. Добили су све да од понедјељка могу слободно у школу - истакла је Зорица Стојаковић.

Несрећа која је задесила ову породицу дирнула је и чланове клуба љубитељa аутомобила из Добоја. Донијели су им бијелу технику, одјећу, храну, новац.

- Ја сам гледао вијести и видио како је изгорјела кућа. Имамо своју групу од Тјунинг клуба и написао сам њима да скупимо нешто јер видимо да је тешка ситуација, имају пуно дјеце. Још није готово, у недјељу имамо ауто скуп који је исто хуманитарни и скупићемо донацију за ову породицу. Сљедеће недјеље је хуманитарни турнир у пикаду - наводи Бојан Митровић, Тунинг клуб Добој.

Малишани, од једне до 13 година, нестрпљиво чекају да добију свој кутак.

У пожару су остали и голи и боси, али је велика срећа да нико није повријеђен.