latinica  ћирилица
23/01/2021 |  20:09 ⇒ 20:33 | Аутор: СРНА

Вучић: Србија може бити пета у свијету по стопи вакцинације

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је Србија тренутно четврта у Еворпи по стопи вакцинације против вируса корона и изразио увјерење да ће у наредна 72 часа бити друга, те додао да за то вријеме може да дође до петог мјеста у свијету.
Александар Вучић (@sns_srbija) - Фото: Тwitter
Александар Вучић (@sns_srbija)Фото: Тwitter

- Испред нас су Велика Британија, Малта и Данска. Верујем да ћемо за 72 часа бити други. Вјерујем да у свету можемо да будемо пето мјесто, сада смо девети. Честитам грађанима Србије и томе што смо се винули у висине по питању економије и заштите здравља наших грађана - истакао је Вучић.

Он је додао да је захвалан људима, преноси "Блиц".

- И данас имамо више од 42.000 људи који су вакцинисани. Готово је немогуће набавити вакцину, као да по неком наређењу треба да се сви свађамо. Ми смо потписали уговор и добили смо мање вакцина, све ово што смо добили је због наше сналажљивости и јер смо се припремили унапријед - рекао је Вучић.

Он је навео да, ако се настави овим темпом, имамо вакцина за још седам, осам дана.

- Сви они који су примили или ће примити, имамо сачувану вакцину за ревакцинацију. Данас сам имао, не могу да вам кажем са ким..., али ја сам сигуран да ћемо још једну количину вакцина обезбиједити, једну дозу од 100.000 вакицна. Наставићемо са тим, мучимо се са свим, из Русије нам је застало све, чекамо одговор, проблем је због њих, имали су проблем у неким фабрикама. Ја ћу да зовем и кинеског премијера ако треба - рекао је Вучић.