latinica  ћирилица
24/01/2021 |  11:31 ⇒ 25/01/2021 | 12:24 | Аутор: СРНА

Приједор: У "Недјељи Светосавља" бесплатно учлањење у библиотеку за ученике

Матична библиотека "Ћирило и Методије" организује у Недјељи светосавља, од 25. до 29. јануара, бесплатно учлањење за основце и средњошколце.
Народна библиотека "Ћирило и Методије" у Приједору - Фото: СРНА
Народна библиотека "Ћирило и Методије" у ПриједоруФото: СРНА

Директор ове установе Мара Ећим потврдила је да је ријеч о традиционалној акцији коју Библиотека спроводи поводом празника посвећеног највећем српском просветитељу, Светом Сави.

- У години короне која је иза нас имали смо међу чланством 455 основаца, а 370 средњошколаца и 110 студената, што значи да су основци били активнији читаоци од средњошколаца - потврдила је Ећимова Срни.

Право на бесплатно учлањење у Библиотеку током цијеле године имају дјеца предшколског узраста и првачићи, чланови породица погинулих бораца и ратни војни инвалиди, даваоци крви и лица са посебним потребама, незапослена лица са потврдом са бироа, као и лица која библиотеци дарују одређени број књига те новинари и радници у области културе.

Ећимова је потврдила да је приједорска библиотека у прошлој години имала око 1.500 чланова, којима је на располагању био књижни фонд од 66.000 књига.