latinica  ћирилица
24/01/2021 |  15:06 | Аутор: СРНА

Петровић: Насиље на демократијом извршили су Калаба и Прутина

Предсједник добојског Градског одбора СНСД-а и члан Предсједништва ове странке Обрен Петровић изјавио је Срни да Добој јесте мјесто гдје је над демократијом извршено насиље, али од чланова ЦИК-у, конкретно Јована Калабе и Вање Бјелице-Прутина, који су људи СДС-а и ПДП-а.
Обрен Петровић (Фото:Sarajevo-RS.com) -
Обрен Петровић (Фото:Sarajevo-RS.com)

Реагујући на изјаву потпредсједника ПДП-а Игора Црнатка да је Добој постао "главни град изборних превара", Петровић је нагласио да је Црнадак најмање позван да говори о поштењу и демократији и поручио му да уради анализу резултата ПДП-а у свим опшинама/градовима по бирачким мјестима, па да се тада огласи о свом "поштењу".

Он је подсјетио Црнатка да су кандидати ПДП-а на неким мјестима имали 100 одсто подршке грађана, само што су то била четири од четири гласа али проценат је исти - 100 одсто.

- Ваш став на изјаву Бакира Изетбеговића упућену Србима само потврђује опредијељеност Вас и ПДП-а да радите против интереса Републике Српске. СНСД и његови представници у било којим заједничким институцијама нису баш ништа урадили на штету грађана и Републике Српске. Ваш кадар итекако јесте. Ако почнемо хронолошки набрајати, неће Вам пријати, сигуран сам - истакао је Петровић.

Он је нагласио да политику и побједника у Добоју одређују Добојлије што Црнадак свакако није.

- Држите се своје Бањалуке, а можете се преселити у Добој, па да први честитате СНСД-у убједљиву и за вас из ПДП-а недостижну побједу - поручио је Петровић и подсјетио Црнатка и ПДП да Град Добој и даље толерише стотине хиљада марака које ова странка не плаћа по основу закупнине просторија Градског одбора ПДП-а.