latinica  ћирилица
24/01/2021 |  15:20 ⇒ 15:21 | Аутор: СРНА

Додик: Срби у БиХ показали како се управља, у Федерацији хаос (ВИДЕО)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да су Срби у Републици Српској, које неки ових дана називају лошим народом, показали да знају управљати државом док, са друге стране, чак и многи странци говоре да у Федерацији БиХ влада општи хаос.
Милорад Додик (Фото: Спутњик) -
Милорад Додик (Фото: Спутњик)

- У Федерацији нема ни владе, ни предсједника након избора. Једино што дјелује, чиме се организовано управља јесте Република Српска - рекао је Додик новинарима након проширене сједнице Извршног комитета СНСД-а поводом актуелне политичке ситуације у БиХ, одлуке ЦИК-а БиХ о поништавању избора у Добоју и Сребреници, као и негативних политичких изјава о српском народу и Српској.

Додик је додао да на том плану одређени медији у БиХ покушавају одржати наратив да је Српска несређена, иако су у њој изражени плурализам, демократија и право мишљења.

- Ником ништа не фали - рекао је Додик.

Истакао је да и даље има став да међународна заједница треба да оде из БиХ када је ријеч о оперативном управљању.

- Приче из Сарајева да ће бити белаја ако они оду нису тачне. Ја сматрам да белаја неће бити и не мислим да је могућ било какав сукоб или рат. Не позивам на то, моја политика су мир, стабилност могући договор - закључио је Додик.