latinica  ћирилица
24/01/2021 |  17:14 | Аутор: СРНА

Песков: Путин има много већу подршку од организатора илегалних протеста

Немогуће је "заљуљати брод" у Русији јер предсједник Владимир Путин има много већу подршку људи него што их могу привући илегална окупљања, рекао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Дмитриј Песков - Фото: Beta/AP
Дмитриј ПесковФото: Beta/AP

Коментаришући такозвано откриће о наводној Путиновој палати, Песков је истакао да је то "само од користи онима који желе да заљуљају брод али се то, у ствари, не дешава".

- Сада ће многи рећи да је велики број људи присуствовао неодобреним митинзима. Не, био је врло мали број људи јер је много већи гласао за Путина - нагласио је Песков, подсјећајући да је велики број подржао и недавне измјене Устава.

Према његовим ријечима, уколико се упореде те бројке, онда сви схватају да је врло мало људи било на протестима.

Он је, истовремено истакао да су и они руски држављани и да треба да се поштује свачије мишљење, али да је против учешћа у илегалним окупљањима јер не може бити друге оцјене сем да је то противзаконито.

Руско Министарство унутрашњих послова саопштило је јуче да је у Москви на протесте организоване ради позива властима да се из затвора ослободи лидер опозиције Алексеј Наваљни изашло око 4.000 људи.

У саопштењу се, такође указује и на то да су западни медији извјештавали о 40.000 демонстраната који су се, наводно окупили данас на неодобреним протестима у Москви и то је окарактерисано као лажна вијест.