latinica  ћирилица
24/01/2021 |  19:04 ⇒ 19:48 | Аутор: РТРС

Предсједник БОРС-а у посјети Костајници (ВИДЕО)

Борачка организација Републике Српске помоћи ће борцима чији објекти су највише страдали у земљотресу у Костајници, најавио је предсједник БОРС-а Миломир Савчић. Поручио је да оно што је одбрањено у рату мора да буде очувано у миру, без обзира о каквим изазовима је ријеч.
Миломир Савчић - састанак - Фото: СРНА
Миломир Савчић - састанакФото: СРНА

На позив сабораца, предсједник БОРС-а посјетио је земљотресом најугроженије припаднике Борачке организације.

Ранко Малеш, борац прве категорије из села Петриња, рекао је да му ова посјета много значи и да је свака помоћ сада добродошла.

- Све и један зид на кући је пукао. Нема зида на кући који није пукао, а поготово горњи спрат - каже Ранко.

Савчић је позвао грађане, институције, локалне заједнице, јавна и приватна предузећа да помогну Костајници, како би се што прије санирале посљедице земљотреса.

Рекао је да Борачка организација није у могућности да у ову локалну заједницу упути велику помоћ.

- Наша помоћ ће бити у оној мјери у којој је то могуће. Неће бити ни симболична, али неће бити ни нешто посебно велика, из једног јединпог разлога а то је што немамо довољно, нити имамо неких средстава за ову намјену - истакао је Миломир Савчић, предсједник Борачке организације Републике Српске.

У Костајници је у току процјена степена оштећења објеката, коју обавља пет тимова Дирекције за обнову и изградњу Српске.“

- Обићићи ће се комплетна територија општине Костајница, сви објекти. У свакој комисији је представник Дирекције за обнову и изградњу. Они прегледају објекте и врше категоризацију тиих објеката - појаснио је Никола Јањетовић, начелник општине Костајница.

Најављено је да би обилазак свих 1.700 објеката у Костајници могао да буде завршен за око двије седмице.