latinica  ћирилица
24/01/2021 |  21:22 ⇒ 21:23 | Аутор: РТС

Звезда тријумфовала у дербију у Бару

Кошаркаши Црвене звезде побиједили су Морнар у Бару резултатом 86:78, у дербију који је обиљежио 16. коло АБА лиге. Црвено-бијели су дошли до важног тријумфа у окршају са екипом која је до овог кола била на водећа на табели регионалног такмичења.
Морнар - Црвена звезда (Фото: ABA/Mornar/Media pro) -
Морнар - Црвена звезда (Фото: ABA/Mornar/Media pro)

Актуелни шампион скочио је на пето мјесто са учинком 11-2 уз четири утакмице мање, а осим добре ситуације на табели, навијаче ће сигурно радовати што је Дејан Радоњић препородио Огњена Добрића, који је био најбољи појединац сусрета.

Дуел у Бару требало је да почне у 19 часова, али је каснио више од 20 минута јер је вода из вентилационих цијеви цурила на паркет.

У једном тренутку је одржавање утакмице било под знаком питања, али су људи који одржавају терен успели да санирају проблем и двије екипе су могле да почну.

Црвено-бијелима је ово кратко одлагање много више пријало, пошто су почели серијом 7:1 и преузели контролу, али упркос вођству, нису могли значајније да се одлијепе.

Константно су били у предности и домаћин је у неколико наврата успијевао да ухвати прикључак, највише захваљујући Ајзеи Томасу.

Ипак, споменути Добрић је покренуо серију гостију почетком последњег периода и тада је први пут Звезда имала двоцифрени вишак. Исти је сачувала до краја иако је искључен тренер Радоњић и остварила важан успјех у црногорској луци.