latinica  ћирилица
25/01/2021 |  08:48 ⇒ 08:49 | Аутор: СРНА

Јака Србија је ноћна мора за Сарајево и Приштину

Политички аналитичар из Београда Драгомир Анђелковић оцијенио је да је јака Србија ноћна мора за Сарајево и Приштину, тим прије што је Београд успио да одржи одличне односе са Западом.
Драгомир Анђелковић (Фото: mc.rs) -
Драгомир Анђелковић (Фото: mc.rs)

Анђелковић је навео да Србија јача изнутра стратешко партнерство са Русијом и Кином, а није се конфронтирала са Западом, што је за њих велики проблем.

- Сада можемо много боље да се боримо за своје националне интерсе, а они који су против нас, нису у стању да нам се супротставе озбиљно како су то раније радили стигматизацијом Срба на Западу и мобилисањем западних снага против нас - рекао је Анђелковић за београдску Политику.

Анђелковић је навео да снажнија позиција Србије омогућује помоћ сусједним државама, али и српском народу који тамо живи, те да је, осим примјера помоћи вакцинама, држава Србија посљедњих година улагала у сваку општину у Републици Српској, а помогла је и Хрватској послије земљотреса.

Анђелковић је истакао да независна спољна политика јача позицију Србије у региону, али и саму Србију.

- Раније смо се дијелили у међународним односима, а сада смо дошли до зреле позиције која доминира у друштву, а то је да су једино битни српски интереси, а све што је споља само су могућности да се наши интереси боље заштите - закључио је Анђелковић.