latinica  ћирилица
25/01/2021 |  11:21 ⇒ 11:21 | Аутор: ТАНЈУГ

Воцап изгубио милионе корисника због нових услова

Због врло лоше објашњеног ажурирања услова коришћења, милиони корисника апликације Воцап напустили су ту платформу и прешли на алтернативе попут Сигнала и Телеграма.
Воцап (илустрација: WhatsApp) -
Воцап (илустрација: WhatsApp)

Напуштање платформе било је толико велико да је Воцап морао да одложи имплементацију нових услова који су били заказани за 8. фебруар, за 15. мај, а како би се корисницима објасниле промјене које се уносе, пише британски Гардијан.

Током прве три недјеље јануара, платформа за размјену порука Сигнал добила је 7,5 милиона нових корисника широм свијета, а Телеграм 25, док је Воцап 12. јануара пао са осмог на 23. мјесто највише преузетих апликација у Великој Британији.

Са друге стране, Сигнал 6. јануара није био ни међу првих 1.000 најпреузиманијих апликација, да би 9. јануара доспио на 1. мјесто.

Директорка јавних политика Воцап за Европу, Блиски исток и Африку Ниам Свини рекла је одбору за унутрашње послове да вјерује да је егзодус повезан са ажурирањем услова услуге компаније.

Како је објаснила, ажурирање је требало да омогући нову групу алатки око пословних порука и пружи већу транспарентност око постојећих политика приватности.

- Желимо да буде јасно да ажурирање неће утицати на приватност порука са пријатељима и породицом ни на који начин - саопштила је компанија Воцап.