latinica  ћирилица
25/01/2021 |  13:09 | Аутор: СРНА

ОЕБС: Увредљива реторика попут Изетбеговићеве угрожава напредак БиХ

Мисија ОЕБС-а у БиХ сматра да сврсисходан напредак БиХ угрожава увредљива реторика, попут тврдње лидера СДА Бакира Изетбеговића да је српски народ лош, као и друге недавне изјаве званичника, те неодговорно дјеловање.
ОЕБС (Фото: Sputnik/Sergeй Averin) -
ОЕБС (Фото: Sputnik/Sergeй Averin)

- Мисија ОЕБС-а у БиХ позива на нулту толеранцију према негативној реторици, политичкој манипулацији, говору мржње и провокацијама и у јавној и у приватној сфери у БиХ - речено је Срни у овој организацији у вези са недавни изјавама лидера СДА, али и министра иностраних послова у Савјету министара Бисере Турковић.

Мисија ОЕБС-а сматра да грађани БиХ заслужују лидере који су изнад тога да манипулишу осјетљивим питањима ради остваривања политичке користи и који су предани раду у најбољем интересу грађана, укључујући остваривање сврсисходног напретка и реформи, између осталог, у областима образовања, избора, владавине права и борбе против корупције.

Лидер СДА Изетбеговић изјавио је недавно за Федералну телевизију да су Срби лош народ, а министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић упоредила српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика са Адолфом Хитлером, а Србе са нацистима.