latinica  ћирилица
25/01/2021 |  13:45 ⇒ 15:54 | Аутор: СРНА

Тодоровић: Вакцинација изазов, али и најбоље рјешење

Директорка Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић рекла је да ову здравствену установу у наредном периоду очекује почетак вакцинације, која је велики изазов, али и најбоље рјешење у борби против ширења вируса корона и стављања пандемије под контролу.
Тодоровић -  Илић - Фото: РТРС
Тодоровић - ИлићФото: РТРС

Тодоровићева је навела да је у протеклих пет-шест дана забиљежен већи број пацијената који долазе на прегледе и већи број позитивних лица у односу на првих 10 дана јануара, што ће, како је оцијенила, уз вакцинацију, додатно отежати рад Дома здравља.

- Али, сигурна сам да ћемо успјети да одговоримо овом задатку који је пред нама и да ћемо на најбољи могући начин спровести вакцинацију - рекла је Тодоровићева након састанка са предсједником Скупштине града Бањалука Младеном Илићем.

Она је изразила очекивање да ће вакцине против вируса корона у Републику Српску стићи крајем јануара, те да бањалучки Дом здравља већ има спремне оперативне планове и тимове који ће спроводити вакцинацију.

Илић је истакао да је Дом здравља Бањалука у протеклих годину дана понио највећи терет у борби против вируса корона, те да ће се у наредном периоду тек видјети резултати рада, али и жртва коју су поднијели радници ове установе.

- Да бисмо им помогли у даљем функционисању, потребно је да град Бањалука у овој години издвоји много већа средства него што је то било у претходним годинама - рекао је Илић.

Илић је навео да ће са градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем разговарати о том питању како би у нацрту буџета, који је тренутно у изради, била уврштена већа средства за Дом здравља.

- Сигуран сам да ће Станивуковић обезбиједити такву врсту средстава, а циљ је да се задржи тренутна радна снага ове здравствене установе, те да не дођемо у ситуацију да смо приморани да отпуштамо људе - рекао је Илић.

Он очекује да ће на прољеће, уз вакцинацију становништва, Бањалука и Република Српска изаћи из кризе узроковане пандемијом вируса корона.