latinica  ћирилица
25/01/2021 |  13:58 ⇒ 14:19 | Аутор: СРНА

За суфинансирање пројеката у три општине 44.136 КМ

Министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић потписала је данас са представницима општина Ново Горажде, Лопаре и Језеро уговоре о суфинансирању пројеката у овим јединицама локалне самоуправе у укупном износу од 44.136 КМ.
Потписивање уговора (Фото: https://twitter.com/Vlada_Srpske) - Фото: Тwitter
Потписивање уговора (Фото: https://twitter.com/Vlada_Srpske)Фото: Тwitter

Општини Ново Горажде за пројекат "Стварање прихода и радних мјеста кроз пројектну активност - пластеничка производња поврћа 2020-2021. године" припало је 11.715 КМ, Лопарама 20.000 КМ за пројекат "ЈЕП инкубатор пословних идеја на подручју општине Лопаре", а за Језеро је издвојено 12.422 КМ за извођење радова на изградњи фискултурне сале.

Јујићева је рекла да је ово још један вид помоћи неразвијеним и изразито неразвијеним општинама и да је у питању друга транша исплате овој категорији општина.

- Подсјећам да је у прошлој години, на име суфинансирања пројеката неразвијених и изразито неразвијених општина, издвојено укупно 240.237 КМ. Прва транша у износу од 166.101 КМ исплаћена је у новембру за шест јединица локалне самоуправе - навела је Јујићева.

Она је рекла да ће са представницима општине Власеница уговор у вриједности од 30.000 КМ накнадно бити потписан, те да ће са износом данашњих уговора укупно за другу траншу бити 74.136 КМ, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе.

Јујићева је нагласила да у току ове године очекују већи број захтјева, те апеловала да неразвијене и изразито неразвијене јединице локалне самоуправе у Републици Српској аплицирају за суфинансирање пројеката.

Начелник општине Језеро Снежана Ружичић рекла је да су овакви позиви од великог значаја за развој малих општина као што је ова.

- Ми смо од Србије добили средства за изградњу фискултурне сале у износу од 200.000 евра, док је удио општине Језеро 27.000 КМ и без помоћи Министарства управе и локалне самоуправе тешко бисмо сами издвојили тај износ - појаснила је Ружичићева.