latinica  ћирилица
25/01/2021 |  15:26 ⇒ 15:26 | Аутор: Б92

Вујовић: Хоћу да будем селектор Хрватске, али ми не дају

Црногорски рукометни тренер Веселин Вујовић коментарисао је наводе да би могао да постане селектор репрезентације Хрватске.

Хрватска против Данске игра за пролаз у наредну фазу СП, а на том мечу су без селектора јер је отказ дао Лино Червар.

Један од оних чије се име увијек спомиње у контексту новог селектора Хрватске је Веселин Вујовић.

- Сваки пут кад неки тренер на простору бивше Југославије оде са клупе, медији крену са спекулацијама везане са мојим именом. Наравно да ми је драго да ме пуно хрватских навијача жели на клупи, јасно је да ми то ласка, али мислим да од тога неће бити ништа. Тешко да ће Вуја икад сјести на клупу Хрватске, али не зато што то Вуја не би желио, него зато што су околности такве. О томе које су то околности радије не бих, али само ћу рећи да ће тешко икад странац бити селектор Хрватске - казао је Вујовић и наставио:

- Не бих желио да се намећем и рекламирам, али ако погледамо све репрезентације којима је селектор странац, све су оне страшно пуно напредовале. Шведска, једна од најтрофејнијих рукометних нација, са великом традицијом, има Норвежанина за селектора. Њемачку, земљу у којој је настао рукомет, води Исланђанин Алфред Гисласон, а Дагур Сигурдсон их је прије пет година одвео до титуле првака Европе. Србија је такође узела Шпанца за селектора и одмах се виде резултати. У квалификацијама за Европско првенство су побиједили и ремизирали са Француском. Странац је лишен притиска јавности и свих тих игрица у репрезентацији и око ње. Њега баш брига за кланове и сплетке. Његов посао је да на најбољи могући начин припреми екипу и да се са ауторитетом наметне играчима. Штета што људи у Хрватској не размишљају о томе - сматра чувени Црногорац.