latinica  ћирилица
25/01/2021 |  15:35 ⇒ 19:39 | Аутор: СРНА

Стамбени контејнери за Козарску Дубицу

Општини Козарска Дубица, која је претрпјела значајну материјалну штету у недавном земљотресу, сутра ће бити упућена четири стамбена контејнера, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.
Стамбени контејнери - Фото: СРНА
Стамбени контејнериФото: СРНА

У саопштењу се наводи да су из буџетске резерве предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића уплаћена три стамбена контејнера, док је један стамбени контејнер донација компаније из Републике Српске која их и производи.

- Стамбени контејнери, који су намијењени за угрожене становнике Козарске Дубице, испуњавају све стандарде за становање /опремљени су креветима, душецима, мини кухињом, гријалицама/ и услове енергетске ефикасности - наводи се у саопштењу.

Влада Републике Српске уплатила 400.000 КМ новчане помоћи општинама које су претрпјеле значајну материјалну штету у недавном земљотресу, од чега општини Козарска Дубица 100.000 КМ и 300.000 КМ општини Костајница.

- Премијер Вишковић је из средстава буџетске резерве предсједника Владе уплатио три контејнера за угрожене становнике општине Костајница као вид привременог смјештаја - наводи се у саопштењу.