latinica  ћирилица
25/01/2021 |  16:18 ⇒ 16:41 | Аутор: srpskainfo.com

Остаје ли СДС без још једног посланика?

Посланик СДС у Народној скупштини Републике Српске Жељко Бабић незадовољан је стањем у тој странци и није искључено да би је могао напустити, потврдио је за Српскаинфо, истичући да је о свему обавијестио и руководство странке, односно предсједника Мирка Шаровића, који му је сугерисао да још једном о свему размисли.
Жељко Бабић (Фото: atvbl.com) -
Жељко Бабић (Фото: atvbl.com)

- Још сам члан СДС-а и посланик ове странке у Парламенту Српске. У наредних мјесец дана ћу добро да размислим о свему и видјећу да ли ћу отићи или остати у странци. Уколико будем отишао разлог за то неће бити новац или нешто слично већ искључиво незадовољство унутарстраначким односима - истакао је Бабић.

На питање чиме је незадовољан, Бабић истиче да је незадовољан односом руководства странке према чланству СДС-а, односно према људима који су искрено у тој странци.

- Тражим другачији однос према чланству и боље међуљудске односе. Исто тако, сматрам да би неко требало да сноси одговорност за лоше изборне резултате које смо направили на протеклим локалним изборима. До сада нико није одговарао за то, а требало би - истиче Бабић.

Он додаје да је у СДС-у већ 12 година и да је у ту странку уложио себе, породицу, фирму и све што има, те да је емотивно везан за њу.

Бабић истиче да СДС мора бити оно што је била и раније, а то је једна велика породица у којој се људи међусобно уважавају, поштују и помажу.

- Не може бити појединац рјешење за СДС, већ сви ми заједно који чинимо ту странку. Нико није против долазака нових чланова, нити ширења странке, већ је потребно да се уважавају сви њени чланови и да СДС функционише на тимском раду - истиче Бабић.

Он је потврдио да тренутним стањем у странци нису задовољни ни посланици Давор Шешић и Милан Тубин.

Бабић истиче да, према његовим информацијама, Тубин већ преговара са другим странкама о евентуалном преласку.