latinica  ћирилица
25/01/2021 |  16:26 ⇒ 16:42 | Аутор: СРНА

Модрича: Начелник и одборници положили заклетву

Скупштина општине Модрича данас је одржала конститутивну сједницу на којој су свечану заклетву положили начелник општине Јовица Радуловић, 27 одборника, а изабрани су и предсједник Скупштине, потпредсједник и радна тијела.
Конститутивна сједница Скупштине општине Модрича - Фото: СРНА
Конститутивна сједница Скупштине општине МодричаФото: СРНА

За предсједника Скупштине општине, јавним изјашњавање одборника, изабран је Небојша Кнежевић из Народне партије Српске /НПС/, потпредсједник Скупштине је Славен Тешановић из СП-а, док је за вршиоца дужности секретара именована Александра Ђурић, досадашњи секретар.

Скупштинска већина, коју чини шест одборника СНСД-а, пет одборника НПС-а, три одборника СП-а, два одборника Социјалистичке партије Српске /СПС/ и један одборник СДА, није усвојила приједлог начелника Радуловића за избор замјеника начелника и вршиоце дужности начелника четири одјељења у општинскј администрацији.

Предсједник Клуба одборника НПС-а Синиша Никић рекао је да Радуловић није консултовао странке скупштинске већине, због чега је ускраћена подршка за избор чланова његовог кабинета.

Предсједник Скупштине општине Модрича Небојша Кнежевић истакао је да очекује да ће се побољшати однос скупштинске већине и начелника, те да ће странке власти убудуће подржати сваки приједлог начелника који ја за добробит грађана Модриче.

Предсједник Клуба одборника СНСД-а Јован Мишић навео је да је циљ скупштинске већине да буде спона између општинске и републичке власти у реализацији раније започетих капиталних пројекта, које, како је навео, општина не може сама реализовати.

Радуловић је нагласио да је приоритет у наредном периоду израда и усвајање буџета за ову годину, реформа Општинске управе и јавних установа чији је оснивач општина Модрича.

- Радићу у складу са законом и Статутом општине Модрича, којим су јасно прописане надлежности Скупштине и извршне власти, те тако спријечити опструкцију у реализацији програма представљених грађанима на посљедњим изборима - изјавио је новинарима Радуловић.