latinica  ћирилица
25/01/2021 |  17:30 | Аутор: СРНА

Путин осудио нелегалне протесте

Грађани имају право да изражавају своје мишљење, али само у оквиру закона, рекао је руски предсједник Владимир Путин и напоменуо да је и полиција дужна да се понаша у складу са законом током протеста.
Владимир Путин (@KremlinRussia_E) - Фото: Тwitter
Владимир Путин (@KremlinRussia_E)Фото: Тwitter

- Сви људи имају право да изразе свој став унутар правног оквира. Све што прелази ове границе није само контрапродуктивно, него и опасно - рекао је Путин на састанку са универзитетским студентима коментаришући недавне неодобрене протесте широм Русије.

Путин је указао на догађаје из јануара у САД, када је група људи упала у Конгрес.

- Шта они раде са овим људима? Од 15 до 25 година иза решетака за домаћи тероризам. И они су изашли са политичим паролама, али су изашли изван обима закона. Зашто све изван правног оквира треба да буде дозвољено у Русији? - питао је руски предсједник.

Он је додао да малољетници не треба да буду гурани у прве редове и нагласио да је то "оно што раде терористи" када гурају жене и дјецу испред себе.

Путин је рекао да сви грађани имају право да се баве политиком, изражавају своје мишљење и промовшу га у друтшву, али у законским оквирима.

Он је додао да и службе за провођење закона треба да дјелују у правном оквиру и да служе руском народу и држави, те да се нада да ће земља бити у стању да "крене даље на тај начин".