latinica  ћирилица
25/01/2021 |  22:33 ⇒ 22:36 | Аутор: СРНА

"Едит Пјаф" у Банском двору

У Концертној дворани Банског двора у Бањалуци вечерас је изведена кабаретска представа "Едит Пјаф", ауторски рад глумице Ђурђе Вукашиновић.
"Едит Пјаф" у Банском двору - Фото: СРНА
"Едит Пјаф" у Банском дворуФото: СРНА

- Едит Пјаф не само да слови за једну од најбољих француских пјевачица, она представља француску националну музичку икону - наводи се у саопштењу Културног центра Бански двор.

Деценијама су њен лик и дјело предмет инспирације и пажње многих умјетника, како у свијету, тако и код нас.

Главни показатељ бесмртности њеног лика и свевремености њеног дјела јесте награда Оскар која је припала, тада младој глумици, Марион Котијар 2008. године за тумачење лика Едит Пјаф у филму "Живот у ружичастом".

Ова кабаретска представа премијерно је изведена у августу у Концертној дворани Банског двора, а послије премијере имала је успјешан фестивалски живот.

Представа је изведена уз поштовање прописаних епидемиолошпких мјера, уз обавезно ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу. Број посјетилаца био је ограничен.

На 15. фестивалу Дани малих ствари у Требињу Ђурђа Вукашиновић је добила награду за најбољу глумицу, док се из Руме, Србија, вратила као побједничка представа 23. Арт трема феста, када је Ђурђа у Бањалуку донијела "златну маску" за најбољу представу.