latinica  ћирилица
26/01/2021 |  08:16 | Аутор: СРНА

Светосавска академија и промоција романа "Kости"

У Културном центру Источно Ново Сарајево вечерас ће бити одржана свечана Светосавска академија и промоција романа "Кости", аутора Ненада Милкића, поводом обиљежавања празника посвећеног првом српском архиепископу и просвјетитељу Светом Сави.
Светосавска академија - Фото: СРНА
Светосавска академијаФото: СРНА

Почетак академије планиран је у 18.00 часова, а промоција књиге од 19.00 часова, најављено је из Матичне библиотеке Источно Сарајево.

О овом дјелу ће, осим аутора, говорити и књижевник Горан Врачар који је рецензент књиге.

Ненад Милкић један је од писаца новије и млађе српске генерације.

У новом роману "Кости", који је објављен у децембру прошле године, бави се страдањем Срба у Сарајеву, током деведесетих година прошлог вијека.

Роман "Кости" је омаж више од 8.000 убијених Срба и свима онима који су прошли кроз 123 логора и приватна затвора у Сарајеву.

Ненад Милкић рођен је 1985. године у Лозници. По професији је дипломирани правник. До сада је објавио књиге "Пурпурне кише", "Певај ми мама", "Зовем се Дуња".

Трилогијом "Ми смо бранили Кошаре" чији су дијелови "Посљедња стража", "Зов карауле" и "Бесмртни батаљон", даје ново свјетло на догађаје у рејону карауле Кошаре током 1998. и 1999. године.

Организатори овогодишње Светосавске академије су Матична библиотека Источно Сарајево и Културни центар Источно Ново Сарајево.