latinica  ћирилица
26/01/2021 |  08:17 ⇒ 08:18 | Аутор: СРНА

Умјерено облачно и хладно

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити умјерено до претежно облачно и хладно, уз слабо провијавање снијега у вишим крајевима на истоку.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

Током дана на западу и југу повремено ће бити и сунчаних периода. До краја дана очекује се дјелимично разведравање, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, претежно сјеверних праваца.

Највиша дневна температура ваздуха од минус два до четири, на планинама од минус пет степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос у већини крајева преовладава претежно облачно вријеме, а слаб снијег пада у централним и источним подручјима.

Најхладније јутрос је на Бјелашници гдје је у 7.00 часова измјерено минус 12 степени Целзијусових, на Хан Пијеску је минус пет, Калиновику, Мраковици и Чемерну минус четири, а на Сокоцу минус три.

У Мркоњић Граду су минус два, у Сарајеву, Дрвару, Гацку, Сребреници и Шипову минус један, у Новом Граду, Приједору, Рибнику, Рудом, Тузли и Зеници нула, у Бањалуци, Бијељини, Вишеграду, Добоју, Зворнику, Српцу и Фочи један, у Билећи три, Требињу и Мостару пет, а у Неуму шест степени Целзијусових.

У протекла 24 часа на подручју Требиња пало је 29 литара кише по метру квадратном, на Чемерну 28, у Билећи 26, у Калиновику 21, на Хан Пијеску, у Рибнику и Гацку по 19, у Сребреници и Вишеграду по 16, на Мраковици 15, у Рудом 13, у Мркоњић Граду 12, у Бањалуци 11, у Добоју и на Сокоцу по 10, а у Српцу, Новом Граду, Шипову, Бијељини, Фочи и Приједору испод 10 литара.

Снијега јутрос највише има на Чемерну 86 центиметара, затим на Хан Пијеску 40, на Мраковици 30, у Калиновику 25, на Сокоцу 22, у Мркоњић Граду 19, у Гацку 15, у Шипову 14, у Сребреници 13, у Рибнику 10, те Фочи, Новом Граду, Рудом и Бањалуци око пет центиметара.